Sunday, October 18, 2015

Αι γυναίκαι είναι πετεινόμυαλαι και ελαφραί -το λένε και οι έρευνες.



Αν πριν από 10 χρόνια μιλούσες για τα δεινά του καπιταλισμού σε λέγανε γραφικό.
Πλέον βέβαια μπορείς να πεις άφοβα τον καπιταλιστή μαλάκα, διότι είναι μέινστριμ. Επίσης μπορείς να πεις μαλάκα τον ομοφοβικό, το ρατσιστή και το χρυσαυγίτη, για τους ίδιους λόγους -επειδή είναι μέινστριμ.

Αυτό που δεν μπορείς να πεις χωρίς να σε πουν γραφικό, είναι ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι (όπως και οι γκέι, οι μαύροι, οι ανάπηροι, οι Πακιστανοί, κι ας ποστάρουμε όσα ουράνια τόξα και αντιρατσιστικά βιντεάκια θέλουμε).

Αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε κάποιον άντρα πόσο πακέτο είναι να είσαι γυναίκα (προφανώς εννοώ αυτούς που δεν θεωρούν τις γυναίκες κατώτερες by default -και αυτοί που όντως τις θεωρούν δεν είναι λίγοι), στην καλύτερη περίπτωση θα σε πει υπερβολική. Στη χειρότερη, σπαστικιά, γκρινιάρα, νευρωτική ή πρηξαρχίδω (πολύ μοδάτο -άμα είσαι γυναίκα και παραπονεθείς για οτιδήποτε είσαι γκρινιάρα και σπας αρχίδια, άμα είσαι άντρας μπορείς να τα κάνεις τσουρέκια σε όλη την υφήλιο και να κατεβάζεις μούτρα σαν κακομαθημένο πεντάχρονο που δεν του πήραν πλεϊμομπίλ ελεύθερα, κανείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει, είσαι άντρας κι ως γνωστόν οι άντρες δε γκρινιάζουν, αυτά είναι γυναικεία τερτίπια).