Sunday, October 18, 2015

Αι γυναίκαι είναι πετεινόμυαλαι και ελαφραί -το λένε και οι έρευνες.



Αν πριν από 10 χρόνια μιλούσες για τα δεινά του καπιταλισμού σε λέγανε γραφικό.
Πλέον βέβαια μπορείς να πεις άφοβα τον καπιταλιστή μαλάκα, διότι είναι μέινστριμ. Επίσης μπορείς να πεις μαλάκα τον ομοφοβικό, το ρατσιστή και το χρυσαυγίτη, για τους ίδιους λόγους -επειδή είναι μέινστριμ.

Αυτό που δεν μπορείς να πεις χωρίς να σε πουν γραφικό, είναι ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι (όπως και οι γκέι, οι μαύροι, οι ανάπηροι, οι Πακιστανοί, κι ας ποστάρουμε όσα ουράνια τόξα και αντιρατσιστικά βιντεάκια θέλουμε).

Αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε κάποιον άντρα πόσο πακέτο είναι να είσαι γυναίκα (προφανώς εννοώ αυτούς που δεν θεωρούν τις γυναίκες κατώτερες by default -και αυτοί που όντως τις θεωρούν δεν είναι λίγοι), στην καλύτερη περίπτωση θα σε πει υπερβολική. Στη χειρότερη, σπαστικιά, γκρινιάρα, νευρωτική ή πρηξαρχίδω (πολύ μοδάτο -άμα είσαι γυναίκα και παραπονεθείς για οτιδήποτε είσαι γκρινιάρα και σπας αρχίδια, άμα είσαι άντρας μπορείς να τα κάνεις τσουρέκια σε όλη την υφήλιο και να κατεβάζεις μούτρα σαν κακομαθημένο πεντάχρονο που δεν του πήραν πλεϊμομπίλ ελεύθερα, κανείς δεν θα σε κακοχαρακτηρίσει, είσαι άντρας κι ως γνωστόν οι άντρες δε γκρινιάζουν, αυτά είναι γυναικεία τερτίπια).


Είσαι λοιπόν γραφικός αν μιλήσεις για το πόσο πρακτικά αδύνατο είναι να είσαι ταυτόχρονα μάνα, φίλη, σύζυγος, νοικοκυρά, γκόμενα, επαγγελματίας και όλα αυτά με λαμπερό δέρμα, γυμνασμένους κοιλιακούς και φυσικά χαμόγελο, επειδή αυτά τα έχουμε ξεπεράσει πλέον. Επίσης υπάρχει και το φανταστικό επιχείρημα “ναι αλλά η γυναίκα μπορεί να βρει ένα πλούσιο μαλάκα να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ κι εκείνη να κάθεται”, λες και το να γίνεις αργόσχολη βίζιτα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας -άλλο τώρα άμα εσύ είσαι ιδιότροπη και δε θες. Άμα, δε, δεν επιτυγχάνεις τα παραπάνω και σου φεύγει η μαγκιά από την κούραση και είσαι κακοδιάθετη, ε μην παραπονεθείς αν ξενογαμήσει ο άλλος, πόσο να αντέξει τα μούτρα σου.

Γαμάτη είναι και η θεωρία ότι τα οικιακά και τα παιδιά είναι γυναικεία δουλειά, το νοιώθω κι εγώ βιολογικώς, δηλαδή, έχω προφανώς κατασκευαστεί για να σφουγγαρίζω πατώματα και να πλένω σώβρακα. Το πιο γαμάτο βέβαια είναι όταν λένε “αυτός ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΕΙ με τις δουλειές” / “ασχολείται με τα παιδιά”. Ότι αυτά είναι γυναικείες δουλειές και της κάνει χάρη, οπότε πρέπει να του πει και ευχαριστώ.

Αν είσαι γυναίκα πρέπει να προσπαθείς μια ζωή να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι κλασσική σπαζαρχίδω ζηλιάρα γκόμενα -επειδή βάσει DNA, είσαι.
Αν, ας πούμε, πεις ωραίες 50 γυναίκες και μια άσχημη, είσαι κλασσική γκόμενα που δεν λες καλό λόγο για άλλη γυναίκα.
Αν ενοχληθείς που του γκόμενού σου του τρέχουν τα σάλια με ό,τι κώλο περνάει μπροστά του, είσαι κλασσική γκόμενα ζηλιάρα (ενώ ας πούμε αν περνάει ένας ωραίος γκόμενος και η γυναίκα κάνει σχόλια του τύπου “τι καύλας είσαι 'συ” ο άντρας θα γουστάρει).
Αν εσύ έχεις καλό προσανατολισμό και ο άντρας δίπλα σου δεν ξέρει πού είναι ο βορράς και πού ο νότος, δεν πειράζει. Θα χαθείτε καμιά δεκαριά φορές μέχρι να βρει από μόνος του το δρόμο, επειδή οι άντρες έχουν καλό προσανατολισμό και οι γυναίκες χάλια, το λένε και οι έρευνες (οι ίδιες έρευνες που λένε ότι οι γυναίκες δεν έχουν καλή αίσθηση του χώρου, του τόπου, του χρόνου και γενικώς του σύμπαντος και απορώ πώς βγαίνουμε έξω από το σπίτι χωρίς λουράκι και δεν σκοτωνόμαστε).
Αν εσύ έχεις πρακτικό μυαλό και ο άντρας είναι μαστροχαλαστής, επίσης δεν πειράζει. Οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα πρακτικά, είναι θέμα DNA. Γι' αυτό, ο άντρας θα πιάσει πχ το μηχάνημα που χάλασε, θα το διαλύσει, θα γίνετε μπίλιες (γιατί εσύ φταις που δεν το 'φτιαξε, τον έφαγες με τη γκρίνια σου) και στο τέλος θα αναγκαστείς να φωνάξεις τεχνικό -μόνη σου, γιατί αυτός τα πήρε τώρα που τον έπρηξες και έφαγε όλη μέρα με το κωλομηχάνημα και δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο.

Αν ντύνεσαι πρόχειρα και δε βάφεσαι, είσαι κομμουνίστρα/ λεσβία. Αν ντύνεσαι σέξι είσαι ξέκωλο και μην παραπονεθείς αν σου πιάνουν τον κώλο στο δρόμο, γι' αυτό δε ντύθηκες έτσι?
Αν πηδιέσαι με πολλούς, είσαι πουτάνα -οι άντρες βέβαια σήμερα δεν έχουν πρόβλημα αν μια γυναίκα πηδιέται με πολλούς, δηλαδή αν είναι πουτάνα. Αν ένας άντρας πηδιέται -σόρι, πηδάει- πολλές, είναι ακόμα μάγκας, σ' αυτό είμαστε σταθεροί.
Αν ένας άντρας είναι απόλυτος και έχει έντονη προσωπικότητα, είναι αυταρχικός. Αν το κάνεις εσύ, είσαι αγάμητη -ως γνωστόν όλο το είναι της γυναίκας εξαρτάται από αν γαμιέται καλά, το λένε και οι έρευνες.

Γουστόζικο βρίσκω και που οι γυναίκες είναι άσχημο να βρίζουν ενώ οι άντρες μπορούν να κατεβάζουν χριστοπαναγίες ελεύθερα, διότι είναι βαρβατίλα -οι γυναίκες άμα βρίζουν χάνουν τη θηλυκότητά τους, οπότε άμα ας πούμε αν τσακωθείς με έναν άντρα και σου πει “άντε γαμήσου καριόλα”, εσύ πρέπει να απαντήσεις “στο καλό να πας”. Χωρίς να υψώσεις τη φωνή διότι α) θα είσαι υστερική και πρηξαρχίδω, ή β) θα χάσεις τη θηλυκότητα σου. Έξτρα μπόνους για εκείνους που έρχονται τσαμπουκαλεμένα από πάνω σου και δεν ξέρεις τι να φοβηθείς περισσότερο, μη χάσεις τη θηλυκότητά σου ή μη φας κάνα φούσκο και δεις το χριστό φαντάρο. Γιατί είναι και αυτό ένα από τα ωραία του να είσαι γυναίκα, το να φοβάσαι για τη σωματική σου ασφάλεια -από το να βγεις με κάποιον που δεν ξέρεις καλά ή το να περπατήσεις μόνη σου σε μια ερημική γειτονιά, μέχρι το να βρίσεις κάποιον που σε ακολουθεί στο δρόμο και σου περιγράφει τι θέλει να κάνει στο μουνάκι σου (σημείωση: ακόμη πιο γουστόζικο γίνεται όταν αυτά τα ακούς στα 12-13 σου, γυρνώντας από το σχολείο -καλέ κάτι πλάκες που σπάμε εμείς τα κορίτσια!). Το να είσαι γυναίκα προσθέτει οπωσδήποτε μια πικάντικη νότα σασπένς στην καθημερινότητά σου.

Εδώ να σημειώσω ότι μου αρέσει πολύ που οι στρέιτ άντρες παραπονιούνται όταν τους την πέφτουν οι γκέι -δεν έχουν πρόβλημα τι κάνουν στο κρεβάτι τους, αλλά μην τους το επιβάλουν κι όλας. Άμα είσαι γυναίκα όμως είναι πολύ νορμάλ το να περνάει δίπλα σου κάθε τελειωμένος κωλόγερος και να σου ψιθυρίζει ερωτόλογα και είσαι υπερβολική άμα παραπονιέσαι.

Α, επίσης, άμα είσαι γυναίκα πρέπει να γελάς με τα αστειάκια για σας τις γυναίκες (πάντα έτσι γενικευμένα, διότι όπως επισημάναμε ήδη τα ελαττώματά μας είναι θέμα DNA), για τις ορμόνες σας, για τις ζήλιες σας, για τις γκρίνιες σας, για τις φιλίες σας που δεν κρατάνε (?), για το πόσο κουτσομπόλες είστε, για τις “αντρικές δουλειές” και τις “γυναικείες δουλειές”. Όπως άμα είσαι χοντρός πρέπει να γελάς με τα ανέκδοτα για χοντρούς, άμα είσαι μαύρος με τα ανέκδοτα για μαύρους κι άμα είσαι ο Τοτός με τα ανέκδοτα για τον Τοτό, αλλιώς δεν έχεις χιούμορ.

Ειδική μνεία στους μαλάκες ξερόλες τίποτες που επιλέγουν την πιο ηλίθια γκόμενα στο γνωστό σύμπαν (προφανώς επειδή είναι κομπλεξικοί και θέλουν να αισθάνονται ανωτερότητα) και μετά χρησιμοποιούν την ηλιθιότητα του φίκου που έχουν δίπλα τους ως απόδειξη για τη διανοητική κατωτερότητα των γυναικών.

Εννοείται το καλύτερο όλων είναι ότι όλα αυτά τα ακούς και από γυναίκες. Σαν να έπειθε ο Χίτλερ τους Εβραίους να γίνονται μόνοι τους σαπούνια ένα πράγμα.
Σόρυ παιδιά, αλλά το να είσαι γυναίκα σημαίνει ΑΚΟΜΑ ότι ανήκεις σε μια ευπαθή ομάδα. Όπως το να είσαι μαύρος, Πακιστανός, γκέι ή ανάπηρος. Τόσο μπροστά η ανθρωπότητα. Ας περάσουν ακόμη λίγες χιλιετίες μωρέ και βλέπουμε. Νωρίς είναι.



15 comments:

Tremens said...

Μα είναι νωρίς, για όλους μας - ή μήπως είναι αργά;

Astero said...

Κάτσε βρε Τρεμενσάκο βιαστικέ, δεν έχει προλάβει να κατακαθίσει η σκόνη από το μπιγκ μπανγκ καλά καλά, τι να σου κάνει κι η ανθρωπότητα, με τι να προλάβει να καταπιαστεί...
(Εν έτει 2015 πρέπει να σκίζουμε τα ρούχα μας για να αποδείξουμε τα αυτονόητα -ότι το φύλο δεν καθορίζει τα γούστα και τις ικανότητές σου, ότι η σεξουαλική προτίμηση στο ίδιο φύλο δεν είναι ανωμαλία, ότι η χώρα που έτυχε να γεννηθείς και η μελανίνη στο δέρμα σου δεν σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο μαλάκα από τους υπόλοιπους και άλλα τέτοια δυσνόητα. Βοήθειά μας).

Anonymous said...

Συμφωνώ με όλα δίκαιο βουνό, μα που να το βρούμε;;;;
Το ''θα πάρω μια ψαρόβαρκα- το τρία'' που είναι;;

Anonymous said...

Είσαι απλά απίθανη.Είναι κάθε λέξη απόλυτα επιτυχής.Γράφε ποιο συχνά.Κατά την γνώμη μου φέρουμε ευθύνη πλέον εμείς οι "απελευθερωμένες" για τους άντρες που ανατρέφουμε ως μανούλες.

ria said...

εγώ που βαρέθηκα να είμαι εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, καριερίστα, γκόμενα, κυρία, και θέλω να βρω κάποιον που να μου τα σκάει και εγώ να μεγαλώνω νύχι, είμαι κακιά;

Astero said...

@Anonymous

Καλά, και που έφτασα μέχρι το δύο θαύμα ήτανε. Εν καιρώ!
Κατά τα άλλα, το δίκιο μας δεν θα το βρούμε, αλλά μην κοροϊδευόμαστε για ισότητες και πράσινα άλογα.

@Anonymous

Εννοείται ότι φέρουμε ευθύνη, και ως γκόμενες -που διαωνίζουμε τη μαλακία με το να τους κάνουμε τις υπηρέτριες- και ως μανάδες -που κάνει η "απελευθερωμένη" γιο και ξαφνικά μετατρέπεται στη Λωξάντρα, τι θα φάει ο κανακάρης, τι θα πιει ο κανακάρης και μην της τον τυλίξει καμιά τσούλα.

@ria
Αμάν ρε πουλάκι μου, μου χαλάς το φεμινισμό! Μια χαρά είναι να κάθεσαι και να στα σκάνε, αρκεί αυτός που στα σκάει να είναι πχ το τζόκερ κι όχι κάποιος μαλάκας που νομίζει ότι σε αγόρασε. Αλλά το πόιντ αλλού ήταν, να μη θεωρείται φυσιολογικό ας πούμε να γυρνάτε εσύ κι ο σύζυγος από τη δουλειά, να αράζει αυτός με το σώβρακο στον καναπέ να ξύνει τα αρχίδια του κι εσύ να γυρνάς σαν τη σβούρα να ετοιμάσεις φαγητό, να απλώσεις το πληντύριο, να σιδερώσεις, να διαβάσεις τα παιδιά, να μαζέψεις το σπίτι κτλ., επειδή αυτά είναι "γυναικείες δουλειές".

mahler76 said...

Φοβάμαι πως και 200 χρόνια μετά θα κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις. Αν όχι για τις γυναίκες, για κάποιαν άλλη ευπαθή ομάδα όπως λες.

Άιναφετς said...

Μήπως η τσάρκα με τη ψαρόβαρκα ή με το ιστιοπλοϊκό δεν σου βγήκε σε καλό, πολύ θυμωμένη σε βρίσκω και αναρωτιέμαι αν υπάρχει εδώ στο blogging έστω και μιά που να σε διάβασε και να μην συμφώνησε... τουλάχιστο εμείς δεν έχουμε κομμένη κλειτορίδα και μπορούμε πολύ καλά να τους δουλεύουμε στο κρεβάτι με διάφορα αχ αχ, τι τρομερός εραστής που είσαι και πολλά άλλα, αλλά δεν είμαστε καθόλου ξύπνιες!
Μας ανάγκασε κανείς να κάνουμε παιδιά; γιατί μόλις φτάσουμε τα τριάντα κάνουμε σαν τρελές για παιδί, για γάμο, για έρωτες και λουλούδια... γιατί κολλάμε στα κακά παιδιά και μόλις βρεθεί ένα καλό παιδί, λέμε, καλός μαλάκας;
Είμαστε όλες άξιες της τύχης μας... και ας το βουλώσουμε λοιπόν!
Η μόνη μου χαρά;
Είναι που είσαι ζωντανή και μάλιστα σε βρίσκω εξαιρετικά ζωντανή!

ΑΦιλάκια με Αγάπη πάντα! (το ξέρεις πια) <3

Afrikanos said...

ωχωχωχωχ....

κάποιος τσάτισε την Αστέρω μας!!!

Κρυφτείτε Μωαμεθανοίιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:) :) :)

Heliotypon said...

Βρε γλυκειά μου Αστέρω, μήπως μπέρδεψες την τεχνολογική με την πολιτιστική πρόοδο; 'Αλλο Ιντερνετ και κινητά που μέχρι κοκορέτσι ψήνουν, κι άλλο η παιδεία που κουβαλάει κάθε πρωτόγονο μυαλό. Γιατί πρωτόγονοι γεννηθήκαμε όλοι μας, άντρες και γυναίκες κι αν δεν περάσει τα σκληρά τοιχώματα του κρανίου μας λίγο φως από παιδεία, έτσι θα παραμείνουμε. Και μήπως δεν έχεις καταλάβει ότι η ρημάδα η παιδεία, τουτ' έστιν ο εκπολιτισμός, είναι μιά πάρα πολύ αργή διαδικασία, που χρειάζεται πολλούς αιώνες και πολλές γενιές για να μεταμορφώσει τους πρωτογονους κατοίκους του πλανήτη τούτου σε πολιτισμένα όντα; 'Ομως συμβαίνει, αργά, αλλά σταθερά. Σκέψου μόνο τις ιδεοληψίες των παπούδων σου (για να μη σου πω και των γονιών σου) που θεωρούσαν π.χ. την παρθενία ουσιώδη αρετή, που διαχώριζαν τις παραλίες σε ανδρικές και γυναικείες, τα σχολεία σε θηλέων και αρρένων, που δεν έδιναν ψήφο στις γυναίκες, που τις πάντρευαν με το ζόρι και με επιλογή του γαμπρού από τον πατέρα, που τις έσφαζαν "για λόγους τιμής"; Ε, κάποια από αυτά έχουν αλλάξει, αλλά θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια ακόμη για να γίνει η γη πολιτισμένος πλανήτης. Κι αν υπολογίσεις και τα κτήνη του ισλαμικού κόσμου οι χιλιάδες χρόνια πολλαπλασιάζονται με άγνωστο συντελεστή!

Anonymous said...

Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια!

geornicols17 said...

Ολα σωστα και με παραδείγματα. Μη σταματάς.......

Memaria said...

Πώς κατάφερα να χάσω τέτοια ανάρτηση?
Πού είσαι βρε?
Γράψε κι ας μην μας αγαπάς!!!

Γιάννης Καραμήτρος said...

Για αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα: σεξιστής είμαι μόνο στην οδήγηση, παρόλο που οι κυρίες Δούρου και Κωνσταντοπούλου θα μπορούσαν να με είχαν κάνει σεξιστή γενικότερα :) Σαν ΑΜΕΑ έχω πέσει θύμα ρατσισμού για αυτό τον λόγο αλλά δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα συμπεριφοράς :)

Όσον αφορά το κείμενο σου: οι γυναίκες άμα βρίζουν χάνουν τη θηλυκότητά τους, σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ και με ενοχλεί να ακούω γυνάικες να βρίζουν.

μη φας κάνα φούσκο και δεις το χριστό φαντάρο, σπάνιο αλλά υπαρκτό δεν είμαστε όλοι οι άνδρες Κασιδιάρηδες :)

για τις “αντρικές δουλειές” και τις “γυναικείες δουλειές”, σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένο αλλά δεν νομίζω ότι πολλές γιναίκες θα δουλεύουν στις οικοδομές μιας και είναι δουλείες που απαιτούν δύναμη.

koulpa said...

που είσαι φιλαράκι μου παλιό? :) :)